מתכונים

קונפי שום

עיטור למתכון

בישול בכלי חימר אשר אוגר את החום ומפזר אותו באחידות ובהדרגה בכלי, כך השום אינו נחרך ושומר על הערכים התזונתיים שלא יתאדו. בשיטת בישול זו, לאחר 40 דקות תקבלו שום שיהיה נימוך, רך ובטעם עדין ומתוק.

יתרונות השום: מאט את תהליכי ההזדקנות, מטפל בבעיות כרוניות, נחשב כאנטיביוטיקה טבעית ומונע מחות ויראליות וזיהומיות. יעיל לטיפול בדלקות פיטרייתיות. מוריד כולסטרול ושומנים בדם. תורם לבריאות מערכת העיכול. יעיל בשיעול והצטננות

ניתן לאכול על קרקר/לחם ובתוספת לכל סלט או מנה עיקרית

לאחר שהשום מוכן, אפשר להוציא אותו מהשמן, למעוך אותו ולקבל ממרח שום. בשמן ניתן להשתמש לתיבול סלטים.

המרכיבים

שיני שום רבים קלופים

שמן זית

חצי כפית מלח ים אטלנטי או הימלאיה

כפית דבש, ענף רוזמרין קטן, טימין או מרווה, פלפל שאטה חריף (תלוי במידת החריפות שתרצו)

ההכנה

 

  • להכניס שיני שום קלופות עד חצי גובה הכלי
  • למלא בשמן זית את הכלי עד גובה השום
  • להוסיף את המלח ואת שאר התבלינים
  • להכניס לתנור של כ-200 מעלות למשך 40 דקות, או עד שהשום נימוך ולא משחים.
  • אחרי שהקונפי מוכן, להוציא עם כף את שיני השום ולהעביר לצנצנת, לאחסן במקרר
  • זהירות עם הכלי-החום נאגר בו עוד זמן רב לאחר ההוצאה מהתנור

 

*** עד היום לא העברתי לצנצנת, מחסלים את השום עוד לפני 🙂 טעים בטירוף!!!

אני כאן לכל שאלה