בישול בכלי חימר אשר אוגר את החום ומפזר אותו באחידות ובהדרגה בכלי, כך השום אינו נחרך ושומר על הערכים התזונתיים שלא יתאדו. בשיטת בישול זו, לאחר 40 דקות תקבלו שום שיהיה נימוך, רך ובטעם עדין ומתוק.
יתרונות השום: מאט את תהליכי ההזדקנות, מטפל בבעיות כרוניות, נחשב כאנטיביוטיקה טבעית ומונע מחות ויראליות וזיהומיות. יעיל לטיפול בדלקות פיטרייתיות. מוריד כולסטרול ושומנים בדם. תורם לבריאות מערכת העיכול. יעיל בשיעול והצטננות
ניתן לאכול על קרקר/לחם ובתוספת לכל סלט או מנה עיקרית
לאחר שהשום מוכן, אפשר להוציא אותו מהשמן, למעוך אותו ולקבל ממרח שום. בשמן ניתן להשתמש לתיבול סלטים.