מתכונים

עלי גפן ממולאים- מנה צמחונית

עיטור למתכון

עלי גפן עשירים בוויטמינים A, C ו-K. ויטמין A חשוב לראיה, C לתמיכה במערכת החיסון ו-K חיוני לקרישת דם תקינה. הם מכילים סיבים תזונתיים התורמים לעיכול תקין ולשיפור בריאות המעי. עשירים בנוגדי חמצון כמו פלבנואידים, שמסייעים בהפחתת דלקות ושמירה על בריאות הלב.

עלי גפן הם מקור טוב לברזל, סידן ומגנזיום.

האנרגיה של עלי הגפן היא קרה ויבשה. החליטה והבישול שלהם יחד עם מילוי האורז שהוא ניטרלי ומלחלח, ועם הפטריות שהן קרירות ויבשות מאזן את המנה.

השילוב המיוחד של הלימוץ החמוץ הוא טעם שמכווץ, מכנס פנימה, יכול לשפר את התיאבון לאנשים עם תיאבון ירוד. הטעם החמוץ מתאים למצבים שבהם הגוף והנפש זקוקים לכיווץ ולחזרה פנימה, כאשר יש בחילות, שלשולים או הזעת יתר. מתאים לאנשים עם בצקות.

המרכיבים

2 קופסאות של עלי גפן טריים

1/4 כוס חומץ

מילוי צמחוני

1 כוס אורז בסמטי

1 בצל גדול קצוץ

חצי חבילת פטריות קצוצות

200 גרם עגבניות חתוכות (חצי קופסא)

תערובת עלים קצוצים: פטרוזיליה, נענע, בזיליקום

מלח, פלפל, כמון

רוטב

3 לימונים סחוטים

1.5-2 כוסות מים רותחים

1 כף שמן זית

מלח, פלפל

 

 

ההכנה
  • לשים את עלי הגפן הטריים ללא הגבעולים בקערה עם מי ברז ועם החומץ למספר דקות כדי לנקות מכל מיני ברחשים
  • בינתיים לשים כוס אורז בסמטי בקערה עם מים לכ-30 דקות להסרת חלק מהארסן (יחסית באורז בסמטי יש פחות)
  • לחלוט את העלים בקערה עם מים רותחים ל-2 דקות
  • להעביר את עלי הגפן לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הריכוך שלהם
  • לקצוץ את הבצל, הפטריות ותערובת העלים
  • לטגן במים את הבצל ואת הפטריות
  • בקערה לערבב את כל חומרי המילוי
  • להניח את העלים על המשטח כאשר החלק המחוספס שבו רואים את הנימים חיצוני (עליו מניחים את התערובת)
  • לשים כמות מהמילוי בראש העלה: לגלגל את החלק העליון של העלה ואז את הצדדים כדי שכל המילית תכוסה. להיזהר לא לקרוע את העלה
  • בסיר שטוח לשים כף שמן זית ולרפד בעלים קטנים או קרועים בהם לא משתמשים
  • לסדר את עלי הגפן המגולגלים אחד צמוד לשני בשתי קומות
  • לרפד את עלי הגפן בסיר בעלים קטנים או קרועים בהם לא משתמשים
  • להניח צלחת על העלים כדי שהם לא יתנפחו
  • למזוג את הרוטב ולהרתיח את הסיר
  • לאחר הרתחה להנמיך את האש ולבשל שעה. מדי פעם לבדוק שיש עדיין  נוזלים ולטעום כדי לבדוק אם חסרים תבלינים. אפשר להוסיף לימון לפי צורך

בתיאבון!!!! יוצא אליפות

אני כאן לכל שאלה