עלי גפן עשירים בוויטמינים A, C ו-K. ויטמין A חשוב לראיה, C לתמיכה במערכת החיסון ו-K חיוני לקרישת דם תקינה. הם מכילים סיבים תזונתיים התורמים לעיכול תקין ולשיפור בריאות המעי. עשירים בנוגדי חמצון כמו פלבנואידים, שמסייעים בהפחתת דלקות ושמירה על בריאות הלב.
עלי גפן הם מקור טוב לברזל, סידן ומגנזיום.
האנרגיה של עלי הגפן היא קרה ויבשה. החליטה והבישול שלהם יחד עם מילוי האורז שהוא ניטרלי ומלחלח, ועם הפטריות שהן קרירות ויבשות מאזן את המנה.
השילוב המיוחד של הלימוץ החמוץ הוא טעם שמכווץ, מכנס פנימה, יכול לשפר את התיאבון לאנשים עם תיאבון ירוד. הטעם החמוץ מתאים למצבים שבהם הגוף והנפש זקוקים לכיווץ ולחזרה פנימה, כאשר יש בחילות, שלשולים או הזעת יתר. מתאים לאנשים עם בצקות.