ללא אפיה, טבעוני, ללא גלוטן, "סוגר פינה לאחר צהריים", שוקולד מכיל טריפטופן שהוא חומצת אמינו חיונית. טריפטופן משמש כבסיס לייצור סרוטונין, נוירוטרנסמיטר שקשור למצב רוח ולתחושות של רוגע ואושר. לכן, יש אנשים שמרגישים שצריכת שוקולד יכולה לשפר את מצב רוחם!
לבצק
- לקלות את אגוזי הלוז השלמים במחבת ללא שמן (או שפריץ של שמן זית) להיזהר שלא ישרפו
- לקצוץ את אגוזי הלוז
- לערבב בקערה את אגוזי הלוז, קמח שקדים, מייפל וחמאת קשיו
- ללוש ממש לבצק עם הידיים
- לרפד תבנית עם רבע נייר אפיה
- לשטח את הבצק על נייר האפייה
- לשמור במקרר לילה או להקפיא לשעתיים
לגנאש השוקולד
- להמיס את השוקולד עם כף שמן זית על סיר בן מרי
- לאחר שהשוקולד נמס יש להוסיף לו את קרם הקוקוס ולערבב היטב, התוצאה הסופית צריכה להיות שוקולד דיי נוזל
- למזוג את הגנאש על הבצק הקפוא באופן אחיד
- לפזר מעל השוקולד את הפיסטוקים הטחונים וקורט מלח הימלאיה גס
- לשמור במקרר לילה או להקפיא לשעתיים
הגשה
- לחתוך לקוביות קטנות
- לשמור בקופסת זכוכית במקפיא
להגיש לעצמך יחד עם הקפה של אחר הצהריים עם המון אהבה
*** שכחתי לצלם חתוך….בכל מקרה את הכמות הזו חילקתי ל-24 חתיכות חמודות