מתכונים

חטיפי שוקולד ופקאן

עיטור למתכון
זכויות: ענבר חנן-פיקסלר
מדובר בחטיף מפתיע-גם זמן הכנה קצר וגם טעים! חייבים לנסות!
חתיכה אחת סוגרת פינה עם הקפה
המרכיבים

המרכיבים לכ-20 יחידות או יותר

  • 14-20 יחידות תמר מג'הול מגולענים וחצויים
  • 145 גרם (חצי כוס) טחינה גולמית מלאה
  • 25 גרם חמאה מומסת, או להגדיל את כמות הטחינה במקום חמאה, או חמאת שקדים/קשיו
  • 80 גרם (3/4 כוס) פקאן קלוי קלות או טבעי
  • 125 גרם שוקולד מריר 80% או עיסת שוקולד מומס

 

ההכנה
  • לפקאן קלוי-מחממים מחבת על להבה בינונית וקולים בה את הפקאנים (ללא תוספת שמן). מקפיצים במשך 4-5 דקות או עד שהפקאנים שינו את צבעם קלות. יש להקפיד שלא יישרפו.
  • מצננים וקוצצים גס את הפקאנים
  • מרפדים תבנית פיירקס מרובעת בנייר אפייה
  • כדי שהתמרים יחתכו טוב יותר בהגשה אני ממליצה לחתוך אותם לשניים ואז לרפד את תחתית התבנית בחצאי התמרים בצורה אחידה. (ממש לייצר משטח אחיד ושטוח שלהם)
  • אופציה אחרת היא לרכך אותם קצת במים פושרים ל-10 דקות ואז לרפד את תחתית התבנית בחצאי התמרים.
  • מעל התמרים לפזר את הפקאנים הקלויים
  • בקערה לערבב את הטחינה הגולמית עם החמאה המומסת.
  • לשפוך ולפזר את תערובת הטחינה על שכבת הפקאנים באופן אחיד
  • להמיס את השוקולד על סיר בן-מארי (סיר על סיר עם מים)
  • לשפוך ולפזר את השוקולד על שכבת הטחינה באופן אחיד
  • מכניסים להקפאה עד שהחטיפים מתייצבים
  • חותכים ל-20 חתיכות

כל חתיכה בעלת ערך קלורי של 150 קק"ל

אני כאן לכל שאלה