מתכונים

תבשיל כוסמת ירוקה

עיטור למתכון

תבשיל ללא גלוטן, משביע וטעים. לכוסמת אנרגיה חמה ויבשה. אני אוהבת לתת אותה לאנשים קרים עם עודף לחות שמתבטאת בנזלות, שלשולים, עודף משקל. ולאנשים שרגישים/לא אוכלים גלוטן.

חלבון הכוסמת הוא חלבון מלא, המכיל את כל 8 חומצות האמינו החיוניות, ובמיוחד ליזין, תראונין וטריפטופן . הכוסמת עשירה גם בברזל, אבץ וסלניום.

המרכיבים

1 כוס כוסמת ירוקה מונבטת (לשטוף היטב להשרות לילה בקערה עם מים, למחרת לסנן את המים ולהניח על מסננת מכוסה במגבת לחה עד שיוצא שורשן קטן) לאחר ההנבטה אפשר לשמור במקרר או להקפיא.

1 בצל לבן

1 סלסלת פטריות

3 שיני שום

תבלינים: מלח הימלאיה, כמון, זרעי כמון, מעט פלפל שחור

2 כפיות שמן זית

 

ההכנה
  • לקצוץ בצל קטן
  • לקצוץ את הפטריות
  • לקצוץ את השום
  • בסיר לחמם 2 כפיות שמן זית ולהוסיף חצי כפית זרעי כמון, לאחר שמתפצפץ להוסיף פלפל שחור, מלח וכמון באבקה
  • להוסיף את הבצל ולהשחים מעט
  • להוסיף את השום והפטריות ולהשחים מעט
  • להוסיף את הכוסמת ולערבב
  • להוסיף 1.5 כוסות מים רתוחים
  • לבשל על אש גבוהה ללא מכסה כ-20 דקות עד שהמים מתאדים
  • לכסות את הסיר עם מכסה ולכסות את המכסה במגבת ל-5 דקות

בתיאבון!!! ממש ממש טעים! יש לזה טעם של פתיתים עם כל היתרונות של הכוסמת

אני כאן לכל שאלה