מנה מפתיעה, בריאה הכוללת את "מלך" הירקות הברוקולי לו מיוחסת יכולת למניעת מחלות רבות. מחקרים רבים מצאו כי צריכת ברוקולי מסייעת במניעת סרטן. מכיל מרכיבי מזון חיוניים אחרים, כמו סידן, חומצה פולית, סיבים תזונתיים, ויטמין K, מנגן, חומצת האמינו טריפטופן, אשלגן, וויטמין B6. לברוקולי אנרגיה קרה ויבשה וכן בעל יכולת ניקוי המעי ולכן מתאים לירידה במשקל/לתזונת ניקוי. כמו כן המנה כוללת מגוון חסות ושעועית ירוקה לה אנרגיה קרירה ולחה. השעועית הירוקה מכילה ויטמיני B רבים ובעיקר חומצה פולית הנדרשת לנשים בהיריון.
לסלט:
- לחתוך את הברוקולי לפרחים קטנים כ-4-5 ס"מ
- לנקות את הברוקולי: להניח אותו בקערה עם מים וקצת חומץ
- לחלוט את הברוקולי (על מסננת מעל סיר עם מים רותחים) למידת אל דנטה ולהשאיר בצד
- לחלוט את השעועית הירוקה או לחילופין לבשל אותה 6 דקות במים רתוחים מומלחים, לאחר מכן להעביר אותה למי קרח כדי לעצור את ריכוכה. להוציא ולהשאיר בצד
- לחתוך את החסות בידיים ולהכניס לקערה
- לקצוץ את הבצל ירוק לחתיכות קצרות כ-1-2 ס"מ להוסיף לקערה
- לקצוץ את עלי הנענע והבזיליקום . להשאיר קצת עלים שלמים לקישוט לשמור בצד
- לערבב בקערה את החסות עם הברוקולי והשעועית
- להוסיף את העלים הקצוצים לקערה
- על מחבת יבשה להקפיץ את השקדים ממש טיפה לטעם (לא חובה)
- להוסיף לקערה
לרוטב:
להכניס את מרכיבי הרוטב לצנצנת ולא לפזר עד ממש לפני שיושבים לאכול כדי שהעלים והסלט יישאר רענן
לערבב היטב את הרוטב בצנצנת ולפזר על הסלט,
בתיאבון!!!