מתכונים

ממתק שוקולד וגרעינים

עיטור למתכון

ממתק כייפי, לשעות שממש צריכים משהו מתוק בפה. עם המון גרעינים, שקדים אשר ממתנים את עליית הגלוקוז בדם בגלל השומן שלהם.

השוקולד– מכיל טריפטופן אחת מחומצות האמינו החיוניות אותה יש לקבל מהמזון. בגוף היא הופכת להורמונים כמו מלטונין (הורמון משרה שינה), למוליכים עצביים כמו סרטונין (מרגיע, תחושת עונג) לוויטמין B3 ועוד. טריפטופן מפחיתה חרדות ודיכאון וגורמת להרפיית מתח. לא סתם אנחנו כל כך נהנים משוקולד.

המרכיבים

כל הגרעינים טבעיים ללא טיגון קלייה או המלחה.

לבסיס

  • 1/3 כוס גרעיני דלעת
  • 1/3 כוס חמניות
  • 1/3 כוס שומשום
  • 1/3 כוס פיסטוקים חתוכים
  • 1/3 כוס קשיו חתוך
  • 1/3 כוס מקלות שקדים
  • 1/3 כוס שברי קוקוס יבש
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 1/3 כוס סירופ מייפל

לשוקולד מעל

  • כחצי כוס אבקת קקאו גולמית
  • כחצי כוס עיסת קקאו
  • 3/4 כוס נוזלים: מים חמים או שילוב של מים עם חלב צמחי
ההכנה
  • בקערה לשים את כל המרכיבים היבשים
  • להוסיף את הטחינה וסירופ המייפל
  • לערבב היטב
  • לשטח את התערובת על נייר אפיה, רצוי למשטח דק. אפשר עם ידיים רטובות, אפשר להניח נייר אפייה מעל התערובת ועם מערוך לשטח דק דק. זה נחמד כשהממתק דק יותר.
  • להכניס לתנור חם ב 175 מעלות ל 15 דקות עד שהתערובת מזהיבה.
  • להשאיר על השיש לקירור. בינתיים:
  • בבן מרי (סיר עם מים ועליו קערה עם תערובת הקקאו) להמיס לשוקולד נוזלי על ידי הוספת הנוזלים. עד שיווצר נוזל שוקולדי לא סמיך מדי וללא גושים.
  • לפזר את השוקולד על התערובת באופן אחיד כדי שיכסה את כל המשטח
  • לפזר למעלה פירורי קוקוס, מלח גס…מה שאוהבים… אפשר גם צ'ילי…
  • להכניס למקפיא למינימום שעה
  • לאחר שקפא, לחתוך לקוביות
  • מיד לאחסן בקופסא במקפיא אחרת אי אפשר להפסיק לאכול 🙂

לאכול במתינות

אני כאן לכל שאלה