מתכונים

חליטת צ'אי הודי ביתית

עיטור למתכון

לחורף הקר, כשרוצים לחמם את הגוף ולהוסיף נוזלים. חליטה מתובלת פיקנטית

טובה לצינון וכאב גרון

המרכיבים

חומרים לתערובת: (4 כוסות/מנות)

אפשר להשתמש בתבלינים טחונים או בתבלינים שלמים. אני אוהבת לטחון בבית כדי לשמור על טריות התבלינים

  • 25 גרם שורש ג'ינג'ר יבש טחון
  • 25 גרם מקלות קינמון שבורים (או קינמון טחון)
  • 10 גרם הל טחון
  • 1/2 כף מסמרי ציפורן
  • 1/2 כפית עד 1 כפית פלפל שחור בהתאם למידת החריפות שאתם אוהבים
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

חומרים למשקה:

  • 300 מ"ל מים
  • 150 מ"ל חלב שקדים/סויה/עיזים
  • 2 כפות דבש
ההכנה

לתערובת:

לערבב בקערה את כל המרכיבים. אפשר את כל התבלינים בשלמותם ואפשר לטחון אותם. ניתן לשמור את התערובת בצנצנת במקרר לשימוש חוזר.

להכנת הצ'אי:

  • בסיר קטן להרתיח את המים
  • כשהמים רותחים להוסיף את התבלינים (2 כפות למנה אחת) להנמיך את האש ולבשל כ-20 דקות על אש נמוכה
  • להוסיף את החלב ולבשל עוד 20 דקות על אש נמוכה
  • להוסיף את הדבש לערבב ולהוריד מהאש
  • למעוניינים, אפשר להוסיף גם כף תה שחור (למעוניינים בקופאין)

תשתו עם אנשים שאוהבים!

אני כאן לכל שאלה